3 comments on “Het Nationale Toneel: Solness

  1. (Ook) Ik was zeer gegrepen door deze try-out, van begin tot eind boeidend. Mark Rietveld en de – naar ik begreep net afgestudeerde – Anna Raadsveld speelden erg sterk. De jonge Raadsveld heeft een geweldig expressieve manier van spelen. Afgezíen van het spel vond ik ook de teksten mooi, ik wil ze graag nog eens nalezen. Vooral de scene tussen Solness’ vrouw Aline en de jonge Hilde was ontroerend. Het decor, bestaande uit 3 rijen van 4 (5?) strakke witte tafels, was in al zijn eenvoud prachtig. En dan de kunstig langgerekte bellen die Hilde ‘blaast’ met behulp van twee stokken met een touwtje ertussen….. Een bijzondere avond, een aanrader dit Solness!

  2. Jullie hadden het niet beter kunnen verwoorden. Het is echt een top voorstelling. En dan te bedenken dat het een try-out was. Toch?
    Luchtkastelen zullen nooit meer hetzelfde zijn. En dat contrast, tussen die angst voor de jeugd en het verlangen….
    Ook voor mij was Anna Raadsveld de ster van de avond. We gaan vast nog veel van haar horen en zien!

Welkom! Voel je vrij te reageren op mijn schrijfsels.